5 redenen om te reizen met een creditcard op zak

5 redenen om te reizen met een creditcard op zak

Een creditcard biedt vele mogelijkheden en geeft je de vrijheid om volop te genieten van een reis. Iedereen die een creditcard heeft beaamd dat het hebben van de pas in het buitenland goed van pas komt. Zo is het vooraf al makkelijker om een hotel of vlucht te boeken doordat je in de meeste gevallen een aankoopverzekering hebt. Ook tijdens het reizen is het hebben van de creditcard erg prettig. In dit blogartikel leggen we je uit waarom en geven we je 5 redenen waarom een creditcard voordelen biedt in het buitenland die jij niet wil missen.

1) Nu boeken, later betalen

Heb je jouw zomerverblijf al gekozen? Een goede vakantie boeken tijdens de vroegboekperiode is ideaal. Je hebt de garantie op de beste prijs én weet van tevoren al zeker dat je een mooie plek hebt om naartoe te gaan deze zomer. Wanneer je de reis betaald met de creditcard komt daar ook nog eens bij dat je de aanbetaling niet meteen doet. Op deze manier profiteer je van een geweldige deal zonder meteen een betaling te hoeven doen. Dat is prettig!

2) Gedekt bij bagage- en vluchtvertragingen

De meeste creditcards* bieden een aanvullende reisverzekering aan. Gebruik je een creditcard om jouw internationale reis te betalen? Dan ben je gedekt voor reisgerelateerde ongelukken, reisbijstand en wereldwijde vlucht- en bagagevertragingen. In deze hectische tijden, met drukte op de vliegvelden, komt het wel eens voor dat er een koffer kwijtraakt of dat je de vlucht mist. Met de aanvullende reisverzekering de zekerheid dat je goed opgevangen wordt wanneer er iets gebeurt.

3) Koffer kapot? Geen zorgen!

Stel dat je op reis gaat met je gloednieuwe koffer. Je hebt hem goed en stevig ingepakt, je bent er erg zuinig op gedurende de trip naar Schiphol maar eenmaal aangekomen op bestemming overkomt er iets. Door een ongelukkige zet trek je de koffer niet helemaal goed van de bagageband en de koffer valt en er zit een lelijke deuk in of het slot is verminkt. Wanneer je de koffer betaalde met de creditcard is de kans groot dat je verzekerd bent! Met het gebruik van een ICS Card zijn jouw aankopen automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en schade bij (bijna) alle on- en offline aankopen. Dit is de standaard aankoopverzekering die bij de dienst van de ICS Card inzit.

4) Autohuur zonder aanbetaling

Voor het huren van een auto is het heel prettig om een ICS Card op zak te hebben. Veel autoverhuurders in het buitenland nemen alleen een creditcard aan als betaalmiddel. Een andere optie voor het betalen van de borg is contant geld. Een voordeel van de creditcard is dat, wanneer er niets gebeurd is met de auto, de reservering van het geld na de verhuurperiode automatisch vrijkomt en je direct weer toegang hebt tot het geld.

5) Je kunt overal betalen

Hoewel de mogelijkheden wel steeds beter worden is het nog steeds niet overal handig om zonder creditcard een betaling te doen. Door de wisselende valuta’s kan het soms best lastig zijn om voor een goede prijs geld te pinnen. Daarnaast stelen dieven contant geld een stuk makkelijker, zonder de kans gepakt te worden. Van luchthaven tot restaurants tot winkels. Met een ICS Card kun je altijd veilig betalen. Wil je graag een Visa creditcard vergelijken? Op de website van ICS Cards kun je heel eenvoudig verschillende creditcards met elkaar vergelijken zodat je de beste keuze voor jouw situatie kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *