Ontdek de geschikte vloer voor jouw woning

Ontdek de geschikte vloer voor jouw woning

Er zijn veel verschillende vloeren verkrijgbaar. Ga jij verhuizen of is jouw woning toe aan een nieuwe vloer? In beide gevallen ga je op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw woning bij Stilefloors. Het is lastig om de juiste vloer voor jouw woning te kiezen. Een vloer blijft namelijk een lange tijd liggen en heeft invloed op de uitstraling van de woning. Wij vertellen jou graag meer over de volgende twee vloeren: tapijt en PVC vloer. Lees snel verder en ontdek de voor- en nadelen van deze twee vloeren. 

 

1) Tapijt 

We kennen allemaal vloerbedekking. Dit is eigenlijk een foutieve benaming. Vloerbedekking is een verzamelnaam voor alles wat als grond gebruikt kan worden. De vloerbedekking, zoals iedereen hem kent, wordt ook wel tapijt genoemd. Tapijt is een vloerbedekking met een zachte ondergrond. Er wordt gebruikt gemaakt van wol of katoen. Het tapijt heeft een warme uitstraling en voelt zacht aan de voeten. Daarnaast worden de energiekosten ieder jaar duurder, door middel van een tapijt heb je daar weinig last van. Het tapijt is namelijk isolerend en warmte vast, ideaal toch? 

Ieder voordeel, kent natuurlijk ook een nadeel. Het nadeel van tapijt is het knoeigevaar. Het tapijt is lastig schoon te maken, dus niet verstandig met knoeiende kinderen. Daarnaast is het nieuwe tapijt ook erg gevoelig. Als zware items, zoals meubelen, een lange tijd op dezelfde plek staan, dan ontstaan er drukplekken als meubelen een langere tijd blijven staan. 

2) PVC vloer 

Een PVC vloer is een prachtige vloer. Door de huidige ontwikkelingen heeft de PVC vloer een prachtige uitstraling gekregen. Je kunt de vloer bijna niet meer onderscheiden van een echte houten vloer. Er zijn talloze verschillende PVC vloeren verkrijgbaar, waardoor er altijd eentje bij jouw stijl zou passen. Het grootste voordeel van een PVC vloer is het onderhoud. De vloer is gemakkelijk schoon te maken. Een aantal keer stofzuigen en dweilen is voldoende bij deze vloer. In tegenstelling tot het tapijt, kan de viezigheid van de knoeiende kinderen gemakkelijk worden schoongemaakt. 

De PVC vloer is daarentegen wel duur. Dit komt onder andere door de vele eigenschappen en de lange levensduur. Het is dus een eenmalige investering, waar je een aantal jaren profijt van zult ervaren. De PVC vloer is een vloer die je niet gemakkelijk zelf kunt leggen. Wij adviseren jou om dit te laten doen door een expert. Een expert is natuurlijk niet gratis; hier komen opnieuw extra kosten bij kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *