4 tips om je slaapkamer sfeervol in te richten

4 tips om je slaapkamer sfeervol in te richten

Je slaapkamer leuk inrichten wordt vaak vergeten. En dat is zonde. Dit is immers de plek waar je helemaal tot rust hoort te komen. Waar je naast slapen ook gewoon af en toe een fijn boek wilt lezen of simpelweg gewoon nog even de drukte van de alledaagse dag van je af wilt schudden. Daarom is het belangrijk dat de slaapkamer de nodige aandacht krijgt. Wil jij je slaapkamer binnenkort geheel nieuw inrichten of decoreren? Gebruik dan de volgende 4 tips.

1.    Gebruik de juiste kleuren

Vaak onderschatten mensen de impact die kleur op een ruimte kan hebben. Het is bovendien bewezen dat het menselijk brein reageert op de kleuren die hij ziet. Wanneer we in een ruimte verblijven met drukke en felle kleuren, zal ons brein ook veel actiever worden. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer je creatief bezig bent. In de slaapkamer is het echter belangrijk om tot rust te kunnen komen. Zilver, blauw, oranje en groen werken dan ook heel goed voor de slaapkamer. Ze werken stimulerend en geven energie en warmte aan de ruimte.

Wanneer je niet direct met verfkwasten in de weer wilt, kun je er ook voor kiezen om enkel kleur te verwerken in de accessoires die je gebruikt. Dekbedovertrekken kopen in een rustgevende en warme kleur is bijvoorbeeld een goede manier om de nodige sfeer in de ruimte te brengen. Ook het gebruik van kussentjes en andere decoratieve items zijn allesbepalend.

Dekbedovertrekken kopen

2.    Goede verlichting

Verlichting is in iedere ruimte van belang. Zo ook in de slaapkamer. En hierbij moet je niet alleen aan de functionaliteit van de verlichting denken, maar ook aan de manier waarop ze de sfeer in de ruimte kunnen verhogen. Fel en ongezellig licht kan je beter uit de slaapkamer houden. Kies voor één grote en praktische lamp die de kamer verlicht wanneer je in de ochtend je outfit bij elkaar zoekt en voeg vervolgens de nodige sfeerverlichting toe. Dit kunnen zowel kaarsjes als kleine lampjes zijn. Ook een nachtlampje mag uiteraard niet ontbreken. Handig wanneer je nog even in bed wilt lezen.

3.    Slaapkameraccessoires

De juiste slaapkameraccessoires maken jouw interieur helemaal compleet. Het zijn vaak de kleine dingen die het grootste effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan een sierlijk wandplankje met foto’s van je kinderen of andere dierbaren, een mooie boekenplank, sierkussens of een mooie plant in de hoek van de kamer.

Overdrijf dit echter niet. Ook in de slaapkamer geldt: less is more. Wanner je teveel accessoires toevoegt, loop je het risico dat het geheel te druk wordt en hierdoor je nachtrust verstoord raakt. Probeer daarom een goede middenweg te vinden tussen sfeer en comfort.

4.    Richt de slaapkamer in naar je eigen smaak

Probeer jezelf niet teveel te laten leiden door de huidige woontrends, maar kies voor een inrichting die echt bij je past. Net als bij de rest van je interieur is het natuurlijk belangrijk dat jij je hier zoveel mogelijk thuis voelt. Hoe beter de slaapkamer op jouw smaak is afgestemd, hoe prettiger je je hier zal voelen.

Vind je het lastig om de juiste slaapkamerstijl te vinden? Bekijk dan handige apps als Pinterest bij het zoeken naar de nodige trends en ontdek welke stijl bij jou past. Je kunt er ook voor kiezen om het aanbod bij meubelzaken te bekijken. Zo zie je direct welke meubels en accessoires bij je passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *