3 tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie in iedere ruimte

3 tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie in iedere ruimte

Als je naar nieuwe raamdecoratie zoekt, kom je voor heel veel verschillende keuzes te staan. Welke stijl vind ik mooi? Welke raambekleding is het meest geschikt voor de ruimte? Is de door mij gekozen raamdecoratie wel functioneel genoeg? Met welke kosten moet ik rekening houden? Door het enorme aanbod van raambekleding is het soms lastig om de juiste keuze te maken. In dit artikel helpen wij jou bij het maken van een geschikte keuze.

Raamdecoratie moet niet alleen heel functioneel zijn, maar ook nog eens bij jouw interieur passen. Bovendien bepaalt de ruimte voor een groot deel welke raamdecoratie het meest geschikt is. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld de perfecte sfeermaker in de woon- en slaapkamer, maar kunnen voor de badkamer weer minder geschikt zijn. Hoe weet je welke raamdecoratie bij de ruimte past? Wij geven 3 tips bij het kiezen van de juiste raambekleding.

1.    Van gordijnen tot jaloezieën: zo geef je jouw woonkamer een sfeervolle uitstraling!

Het kiezen van de juiste raambekleding heeft niet altijd de hoogste prioriteit bij het stylen van een woning. Dit terwijl deze essentieel zijn voor de sfeer in iedere ruimte. Vooral in de woonkamer is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Dit is immers het visitekaartje van jouw woning. Daarom is het belangrijk dat de raambekleding naadloos aansluit op de sfeer en uitstraling van jouw interieur.

Voor de woonkamer zijn er heel veel verschillende soorten raambekleding te vinden. Vooral gordijnen en jaloezieën zijn ontzettend populair. Voordat je de juiste raambekleding aanschaft is het eerst belangrijk om naar je eigen interieurstijl te kijken.

Ben je dol op de industriële stijl? Dan scoor je met houten of aluminium jaloezieën gegarandeerd punten. Deze sluiten naadloos aan op de rauwe en strakke look van het interieur. Ook de urban of landelijke stijl passen uitstekend bij houten jaloezieën.

Beschik je over een modern interieur? Kies dan voor strakke plisségordijnen. In de woonkamer is het vooral belangrijk om over lichtdoorlatende raambekleding te beschikken. Deze zorgen voor voldoende sfeer en natuurlijk licht in de woonkamer, zonder dat je de privacy uit het oog verliest.

2.    Waterbestendige raambekleding in de badkamer

In de badkamer heeft privacy de hoogste prioriteit. Daarbij mag goede raambekleding uiteraard niet ontbreken. Toch zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je raambekleding voor de badkamer kiest.

De badkamer is een zeer vochtige ruimte, daar ontkom je niet aan. Condens en spatwater kunnen de raambekleding aantasten. Daarom is het belangrijk om voor waterbestendige raamdecoratie te kiezen. Zo houd je de badkamer langer mooi en geniet je van een lange levensduur van de raambekleding. Aluminium en polyester zijn de perfecte materialen voor in de badkamer. Een mooi vouwgordijn of aluminium jaloezieën werken niet alleen zeer sfeerverhogend in de badkamer, maar waarborgen ook nog eens de privacy.

Waterbestendige raambekleding in de badkamer

3.    Zonverduisterende (rol)gordijnen in de slaapkamer

Wanneer je na een lange dag eindelijk in bed stapt, wil je natuurlijk niet gestoord worden door invallend licht. Zeker op lange zomeravonden is het belangrijk dat je de kamer kunt verduisteren, zodat je van een betere nachtrust kunt genieten. Het kiezen van de juiste raamdecoratie is dan ook van essentieel belang om jouw nachtrust te verbeteren. Maar waar kies je dan voor?

Kies voor een optimale nachtrust voor zonverduisterende gordijnen. Dit kunnen zowel rolgordijnen als standaard gordijnen zijn. Kies bij voorkeur voor een dikke, niet-lichtdoorlatende, stof. Dat is het recept voor een goede nachtrust én de juiste sfeer in de slaapkamer!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *