Wat kost een traplift huren per maand?

Wat kost een traplift huren per maand?

Het kopen van een traplift vraagt om een flinke greep in de spaarbuidel. Niet iedereen kan echter zomaar circa € 5.000 uit de mouw schudden. Toch is het wel van essentieel belang dat er een traplift komt. Wat nu? Denk je aan verhuizen omdat veilig wonen nu niet meer mogelijk is? Of onderneem je actie en bekijk je de mogelijkheden om een traplift te huren? Een traplift huren… is dat mogelijk? En wat kost dat dan per maand?

Waarom een traplift huren?

Als je overweegt om een traplift in huis te halen, zal je direct voor meerdere keuzes komen te staan. Kies je voor een splinternieuw exemplaar of is tweedehands voldoende? Wil je echt kopen of is huren ook goed? Omdat niet iedereen direct over voldoende financiële middelen beschikt, kan een traplift huren een uitkomst bieden. We hebben vaak wel wat speling in ons maandelijkse budget, maar kunnen niet zomaar een groot bedrag uit de mouw schudden. Dat is dan ook tegelijkertijd het grootste voordeel als je een traplift huurt.

Het komt soms ook voor dat mensen slechts voor een kortere periode een traplift zoeken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die aan het revalideren zijn of binnenkort een flinke operatie op de agenda hebben staan. Als je tijdelijk minder mobiel bent, kan een traplift solaas bieden. Als deze niet meer nodig is, stoppen de maandelijkse kosten.

Wat kost een traplift huren per maand?

Een traplift huren lijkt in eerste instantie een stuk voordeliger, zeker als je hem maar voor een korte periode gebruikt. Maar is dit wel zo? Er zijn namelijk wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat kost een traplift huren?

Wanneer je een traplift huurt zal je naast de maandelijkse kosten ook eenmalige kosten moeten betalen. Waarvoor? Het ophangen van de rails natuurlijk! Een traplift is een maatproduct. Welke je nodig hebt is afhankelijk van de type trap en persoonlijke voorkeuren. Hoe complexer de trap, des te hoger de prijs. Het maken van een goede rails is dan ook essentieel. Daar moet je wel voor betalen. Dit kost circa € 2.000. Dat is een flinke investering waar de meeste mensen niet direct bij stil staan. De overige kosten bedragen nog de maandelijkse kosten die je betaalt voor het huren van een traplift.

Een traplift huren kost ongeveer tussen de € 100 en € 150 per maand. Hierbij ben je ongeveer honderd euro kwijt bij een traplift voor een rechte trap en betaal je een meerprijs bij een trap met één of meer bochten.

traplift huren

Ben je echt voordeliger uit?

Nu is het natuurlijk hoog tijd voor een kosten baten analyse. Voor een standaard traplift met rails ben je het eerste jaar tussen de € 2.200 en € 3.800 kwijt. Ben je dan echt voordeliger uit? Dat hangt er vanaf. Als je een simpele traplift voor een rechte trap wilt aanschaffen, ben je doorgaans ook zoiets kwijt. Dan kan het verstandiger zijn om juist een traplift te kopen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, zeker niet bij duurdere trapliften. Bovendien betaal je het grote bedrag nu over enkele maanden, dat kan fijner voor de portemonnee aanvoelen dan in één keer een grote uitgave te doen.

Zet voor jezelf de voor- en nadelen van huren op een rijtje en bekijk goed hoeveel geld je nu echt kwijt bent. Zo bepaal je eenvoudig wat de slimste oplossing is voor jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *