Zo wordt je kerstboom dit jaar het allermooist

Zo wordt je kerstboom dit jaar het allermooist

Nadenken over de kerstboom? Nu al?! Hoewel het nog twee maanden duurt vinden wij dat de kerstvoorbereidingen niet vroeg genoeg kunnen beginnen. Wat is er namelijk leuker dan fantaseren over alle gezelligheid, een kerstboom vol met kerstboomverlichting en al het heerlijke eten? In deze blog vind je tips om je kerstboom dit jaar op de leukste manier te versieren. Zo wordt deze kerst nóg leuker (ook al moet je nog bijna twee maanden wachten).

1. De leukste kerstverlichting

Een mooie kerstboom begint natuurlijk met de leukste verlichting. Letterlijk én figuurlijk. Dit is namelijk het eerste wat je moet doen als de boom eenmaal staat: beginnen met het ophangen van de clusterverlichting, het liefst dicht bij de stam. Clusterverlichting vormt de basis van je kerstboomverlichting. Uiteraard kun je dit wel uitbreiden met andere decoratieve verlichting, bijvoorbeeld in de vorm van een speciaal lichtsnoer met kaarsjes of sneeuwvlokjes. Door verschillende soorten verlichting te gebruiken creëer je diepte in je kerstboom en zorg je voor een verrassend 3D-effect. Om dit jaar écht origineel voor de dag te komen kun je ook kiezen voor gekleurde lampjes. Hiermee maak je je kerstboom in één klap een stuk vrolijker en maak je zeker weten indruk.

Nog een tip: versier de kerstboom bij voorkeur van top tot teen. Dat betekent dat ook de voet niet vergeten mag worden. Wist je dat je ook hier iets met je verlichting kunt doen? Je kunt namelijk verlichte kersthuisjes onder de boom zetten, om het traditionele kerststalletje te vervangen. Als je geen kersthuisje of -stalletje in huis hebt, kun je de voet van de boom natuurlijk ook altijd ‘versieren’ met allerlei leuke cadeautjes.

De leukste kerstverlichting

2. Kerstballen en ornamenten

Na de verlichting kun je met het versieren van de rest van de kerstboom beginnen! Hou je bij het uitkiezen van de kerstballen altijd aan een vast kleurenschema. Hierbij geldt dat je het best voor een combinatie van vier tot zes kleuren kunt gaan. Als je minder dan vier kleuren kiest wordt de kerstboom te vlak, maar als je er meer gebruikt begint het een beetje op een kermisattractie te lijken… Zorg ervoor dat de kleuren die je uitkiest in hetzelfde kleurenpallet liggen; verschillende tinten roze bijvoorbeeld. Dan kun je ook variëren tussen matte en glanzende ballen. Kleuren die niet binnen hetzelfde kleurenpallet liggen kunnen wel samen, maar gebruik er dan echt maar vier, anders wordt je boom een zooitje.

De leukste kerstverlichting

Je creëert bovendien meer diepgang in je kerstboom door de effen ballen dicht bij de stam op te hangen. Aan de buitenkant hang je dan de meer speciale ballen en de mooie ornamenten. Deze mogen namelijk gezien worden! Ook handig is het om je piek direct na het ophangen van de verlichting bovenop de boom te planten. Dan heb je geen gedoe met de ballen die al hangen en die je er dan misschien per ongeluk aftikt.

3. Vergeet de rest van je kerstinterieur niet

Je hebt nu een mooie kerstboom… en dan? Als de rest van je interieur niet meedoet, blijft het toch maar saai. Iets met een vlag en een modderschuit. Door één geheel van je interieur te maken haal je pas écht de kerstgedachte in huis. Onze grootste tip hierbij is om het kleurenpallet dat je gebruikt hebt in de boom ook door te voeren in de rest van de kamer. Zo lijkt de kerstboom al een stuk meer op zijn plek en past het allemaal wat meer bij elkaar. Verder hoef je je echt niet te beperken tot versieringen in de boom. Je kunt de clusterverlichting bijvoorbeeld ook ergens anders ophangen of neerleggen. Ook aan de muur, gedrapeerd op het dressoir of in een vaas staat dit namelijk mooi. Door de rest van het interieur er meer bij te betrekken, wordt de kerstsfeer meer een eenheid. En dat ziet er al direct een stuk gezelliger uit.

Dit jaar steel jij de show met je kerstboom! Je hebt nog twee maanden om je voor te bereiden en met onze tips over de kerstboomverlichting, ballen, ornamenten en het creëren van een eenheid sla je de plank zeker niet mis. Veel plezier met de voorbereidingen dit jaar, want die zijn toch stiekem eigenlijk wel het leukst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *