Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in jouw garderobekast!

Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in jouw garderobekast!

Bij een tour door de slaapkamer ben je waarschijnlijk minder enthousiast om je garderobekast te laten zien. Vaak houden we de deurtjes stevig gesloten. Als je iets niet ziet, is het er ook niet. Die gedachtegang hanteren veel mensen. Natuurlijk is dat geen goede oplossing voor de lange termijn. Als je de kast op een verkeerde manier indeelt of verzuimt op te ruimen, kan je deze straks niet meer optimaal gebruiken. Het zou toch veel makkelijker zijn als je in één oogopslag kunt zien wat je wilt aantrekken? En bovendien ook nog eens iets uit de kast kunt trekken, zonder dat alle kleren in de kast direct overhoop gehaald worden? Daarom geven wij jou vandaag enkele tips om van alle ruimte in de kast optimaal gebruik te maken. Zo houd je de kast netjes & overzichtelijk!

Koop een geschikte kast

Allereerst is het belangrijk om naar de functionaliteit van jouw kast te kijken. Als de kast bij voorbaat eigenlijk al te klein is, zal het moeilijk worden om deze overzichtelijk te houden. Indien er voldoende ruimte in de slaapkamer aanwezig is, adviseren wij dan ook altijd om een passend formaat te kiezen. Wees vooral niet bang dat een garderobekast te groot is. Vaak wordt deze door de jaren heen vanzelf een stuk voller. Liever te veel ruimte dan te weinig!

Beschik je slechts over weinig ruimte in de slaapkamer kan een ingemaakte kast interessant zijn. Indien dit niet mogelijk is moet je genoegen nemen met een kleine kast. Dan is het belangrijk om creatief met de ruimte om te gaan.  Hoe je dat doet lees je in de onderstaande tips.

Koop een geschikte kast

Maak gebruik van mandjes en afsluitbare bakken

In een garderobekast wordt vaak van een leg- en hanggedeelte gebruik gemaakt. Daarnaast zien we meestal ook wat loze ruimte boven- en onderin de kast. Als je al over een kleinere kast beschikt is het belangrijk om alle ruimte zoveel mogelijk te benutten. Koop daarom mandjes of afsluitbare bakken en stapel deze op in de kast. Door met hoogtes te werken kan je straks veel meer spullen kwijt. In de bakken kan je bijvoorbeeld sokken, riemen, seizoensdekens, enzovoorts kwijt. Dit zijn spullen die normaal ergens los in de kast worden gelegd en nu minder plek zullen innemen.

Uitklapbaar kledingrek

Vind je het ontzettend vervelend om tussen al die overvolle kledingrekken te neuzen? Dan kan je er voor kiezen om een uitklapbaar kledingrek te plaatsen. In één beweging haal je alle kledingstukken naar voren. Hierdoor kan je ze niet alleen veel beter zien, maar profiteer je ook nog eens van meer gemak bij het passen of ophangen van de kleding. Let op: een uitklapbaar kledingrek is niet voor iedere garderobekast even geschikt. Bekijk daarom eerst goed of het ook in jouw kast mogelijk is. Zo bega je geen onnodige miskoop.

Sorteer je kleding op kleur

Kan je nooit de juiste kledingstukken vinden en is het iedere ochtend weer haasten om op tijd te komen? Bespaar jezelf dan een hoop tijd en moeite en sorteer al je kleding op kleur. Hierdoor heb je niet alleen een beter beeld van jouw collectie, maar zie je ook nog eens in één oogopslag welke combinaties je kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde combinaties al op één hangertje te hangen. Zo kan je direct een volledige outfit uit de kast trekken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *