Xentari rupsen

Xentari tegen rupsen, veilig voor mens en dier

Xentari is het ideale bestrijdingsmiddel tegen de buxusrups en de buxusmot. Iedereen die wel eens een buxus in de tuin heeft gehad, weet hoe lastig het kan zijn dat insecten zich aangetrokken voelen tot de plant. Het resultaat is dat er uiteindelijk haast niks meer overblijft van je prachtige, groene buxus. Dat wil je uiteraard voorkomen, maar het doden of verwijderen van de insecten is een lastige klus. Ze komen immers continue weer terug en het lijkt net alsof je met de kraan aan het water weg aan het vegen bent. Gelukkig is er een prima manier om voorgoed van deze vervelende beestjes af te zijn: door middel van Xentari. Let op: Xentari wordt enkel gebruikt voor buxussen. Ga dan ook niet aan de slag met Xentari om ongedierte uit je gestekte Pilea te houden! In dit artikel vertellen we meer over de werking van Xentari in jouw tuin en leggen we uit wat de voordelen zijn van dit natuurlijke product.

De voordelen van Xentari

Xentari is een biologisch bestrijdingsmiddel en dat geeft waarschijnlijk al direct weer wat de voordelen hiervan zijn. Tijdens de productie van dit middel is er rekening gehouden met diverse biologische factoren. Denk bijvoorbeeld aan het gevaar voor mens en dier als zij in aanraking komen met dit product. Je wilt er immers niet aan denken dat je kinderen of huisdieren een blad met agressief bestrijdingsmiddel in hun mond steken. Xentari is zo ontwikkelt dat deze veilig te gebruiken is in de omgeving van mens en dier. Dit bestrijdingsmiddel is enkel geschikt voor het bestrijden van motten en rupsen. De natuurlijke vijanden van deze insecten worden ook niet bestreden door het middel, denk aan wespen, vliegen en bijen. Het grootste voordeel van Xentari is de effectiviteit van dit product. Na enkele dagen zal je al een groot verschil merken en binnen een week ben je van alle problemen verlost!

Xentari, het gebruiksadvies

Bij biologische bestrijdingsmiddelen, zoals Xentari, is het van cruciaal belang dat de gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd. Controleer dan ook altijd het gebruiksadvies dat bij jouw bestrijdingsmiddel zat en volg niet zomaar de tips van anderen op. Wij leggen in een notendop uit wat je kunt verwachten van het gebruik van Xentari, maar raden ten zeerste aan om hier nog wel even de gebruiksaanwijzing op na te slaan:

  •  Stap 1: vermeng het zakje van Xentari met de benodigde hoeveelheid water. De verhouding is meestal 1 zakje op 1 liter. Dit is ongeveer voldoende voor 10m2 Buxus.
  • Stap 2: mix het mengsel goed door elkaar en gebruik een plantenspuit om dit over de buxus te vernevelen. Tip: gebruik een hoge druk stand om het mengsel op de juiste manier op de planten te krijgen.
  • Stap 3: wachten maar! Nu is het enkel nog een kwestie van wachten tot de rupsen en motten zijn gestorven. Het voordeel is wel dat de rups na enkele uren al geen trek meer heeft in de blaadjes van de buxus en deze dus heel snel geen last meer heeft van vraat.
  • Stap 4: voer na 1 tot 2 weken nog een behandeling met Xentari uit om er zeker van te zijn dat de plaag niet meer terug komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *