Waar moet je op letten bij een verhuizing?

Waar moet je op letten bij een verhuizing?

Dagelijks komt het wel voor dat een gezin gaat verhuizen. De ene verhuizing is van de ene woning in een dorp of stad naar een andere woning in datzelfde dorp of dezelfde stad. Ook kan het voorkomen dat de verhuizing naar een verdere plaats is. Hoewel de afstand van de verhuizing kan verschillen, is het in ieder geval handig om bepaalde dingen te regelen. Een verhuizing is niet niks. Er moeten erg veel dingen geregeld worden, maar waar moet je dan aan denken? Hieronder lees je waar je op moet letten bij een verhuizing!

Energieleverancier en telecomprovider

In een woning maak je gebruik van gas, water, licht, internet en de televisie. Deze middelen kun je gebruiken, omdat je hier een energieleverancier en telecomprovider voor hebt. Niet geheel onbelangrijk om aandacht aan te besteden wanneer je gaat verhuizen dus. Hierbij is het handig om na te gaan of je de leverancier en provider mee kunt verhuizen of dat je misschien toch beter een nieuwe kunt nemen. Hierbij is het ook handig om naar de kosten te kijken. Hoe meer je je hierin verdiept, hoe meer je er uiteindelijk aan hebt. 

Hypotheek

Wanneer je een koopwoning hebt, heb je ook te maken met een hypotheek. Ook je hypotheek kun je meenemen, maar dit is alleen interessant wanneer je voor een lange tijd een laag rentepercentage hebt vastgelegd of wanneer je een spaarhypotheek hebt. Ook hierbij is het verstandig goed onderzoek te doen en laat je adviseren door een hypotheekadviseur.  

Wijzigen van adres

Wanneer je gaat verhuizen kom je natuurlijk terecht op een andere locatie. Hierbij heb je dan ook een ander adres. Het is dan wel zo handig als je dit adres bij verschillende instanties aangegeven wordt. Hierdoor voorkom je dat de nodige verzendmaterialen niet bij je aankomen, omdat het nog bij het verkeerde adres bezorgd wordt. Denk bij het aanpassen van je adres bij bedrijven en instanties aan verzekeringen voor bijvoorbeeld de auto, zorg, woning en aansprakelijkheid, maar ook verschillende tijdschriften of andere lidmaatschappen. 

 

Het is zelfs zo dat je een verhuizing binnen vijf dagen door moet geven bij de gemeente. Hierdoor zijn ook alle overheidsinstanties op de hoogte. Het is zelfs zo dat wanneer je dat niet doet, je een boete kunt krijgen. Daarnaast kun je ook uitgeschreven worden op het moment dat je naar een andere gemeente gaat. 

Plan voor verhuizing

Wanneer alles goed geregeld is, is het echt tijd om te starten met de verhuizing. Alles van de ene woning moet dan verplaatst worden naar de andere woning. Het lijkt vaak makkelijker dan het is, want je moet van grote meubels tot kleine accessoires alles goed kunnen verplaatsen. Je kunt de keuze maken om de verhuizing zelf te doen, maar hiervoor zijn ook verhuisbedrijven. Deze bedrijven weten precies hoe ze alle spullen goed over kunnen plaatsen en hierdoor hoef je zelf dus ook weinig te doen. Wanneer je de verhuizing zelf doet, is het handig het nodige vervoer en hulp van vrienden en familie te regelen. Hiermee zorg je ervoor dat de verhuizing goed zal verlopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *