Scandinavisch interieur 4x woonkamerinspiratie

Scandinavisch interieur: 4x woonkamerinspiratie

Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen, verschillende kleurpaletten, een rustige en zachte sfeer en eenvoudige raamdecoratie. Met Scandinavische interieurs kun je heel veel kanten op en ook heel veel combinaties maken. Met deze 4 inspirerende ideeën creëer je een mooi interieur met een Scandinavische look en uitstraling.

1. Keep it simple

Een Scandinavisch interieur wordt vaak afgemaakt met accessoires. Kies hiervoor simpele accessoires, zoals bijvoorbeeld een wit koffietafeltje. Ook een rieten vloerkleed doet het erg goed binnen een Scandinavisch interieur. Naast simpele accessoires kunnen ook opvallende accessoires heel leuk zijn, denk bijvoorbeeld aan een groot vloerkleed met een mooi design, of een spiegel met een brede houten lijst. Accessoires maken de woning gezellig en sfeervol.

2. Planten

Planten staan ontzettend mooi bij het lichte kleurpalet van een Scandinavisch interieur. Planten zijn een mooie eyecatcher binnen een Scandinavisch interieur. Vaak heeft een Scandinavisch interieur een hele lichte basis. Door een plant aan dit interieur toe te voegen, kleed je het interieur leuk aan en ontstaat er ook meer sfeer en kleur in het interieur.

3. Lichte ruimtes

Scandinavische interieurs zijn geïnspireerd op de Scandinavische landen. In deze landen is het vaak redelijk kort licht overdag, waardoor het voor de woningen van belang is dat deze genoeg licht ontvangen. Binnen Scandinavische interieurs worden dus veel lichte kleuren toegepast, om de ruimtes lichter en groter te laten lijken. Denk hierbij aan witte tinten op de muren en vloeren, gecombineerd met een lichtbeige of pastelkleurige meubelen zoals bijvoorbeeld een beige stoffen bank.

4. Houten elementen

Pas houten elementen toe in jouw interieur om het Scandinavische gevoel te creëren. In Scandinavië vind je namelijk veel houten blokhutten. Door veel gebruik te maken van hout in jouw interieur, wek je echt het gevoel van deze blokhutten op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pure houten meubelen, een mooie openhaard met houtblokken of houten balken aan het plafond. Ook houten jaloezieën zijn erg mooi in een Scandinavisch interieur, deze zorgen voor veel lichtinval. Hiermee creëer je een heel knus interieur. INHUIS Plaza levert de mooiste houten jaloezieën op maat, passend binnen elk Scandinavisch interieur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *