Tapijt

Op zoek naar een tapijt voor in je interieur?

Om je interieur een knusse uitstraling te geven, kan het wenselijk zijn om een tapijt in je interieur neer te leggen. Je kunt bijvoorbeeld een tapijt onder je eettafel of je salontafel neerleggen. Er zijn verschillende soorten tapijten verkrijgbaar. Er zijn tapijten verkrijgbaar die machinaal gemaakt zijn. Vaak zijn deze tapijten in grote hoeveelheden verkrijgbaar. Echter kun je ook kiezen voor een tapijt van uitstekende kwaliteit wat met de hand gemaakt is. Een voorbeeld van zo’n tapijt is een oosters tapijt. Een oosters tapijt wordt ook wel een Perzisch tapijt genoemd. Wanneer jij de kleur groen hebt gebruikt bij het inrichten van je interieur, kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een Perzische tapijt groen. Perzische tapijten zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Perzische tapijten

Een Perzisch tapijt is een met de hand gemaakt tapijt in Perzië of in de wijde omgeving hiervan. Denk bijvoorbeeld aan Uzbekistan, Turkije, Armenië, China of India. De geschiedenis van de Perzische tapijten gaat eeuwen terug. Al in de bijbel werd er gesproken over Perzische tapijten die gebruikt werden als versiering voor de tempel. Een Perzisch tapijt wordt gemaakt van verschillende materialen. Denk hierbij aan wil, zijde en katoen. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van jute. De wol die gebruikt wordt voor het maken van Perzische tapijten is meestal afkomstig van schapen, maar ook kan het voorkomen dat de wol afkomstig is van geiten. De wol wordt gebruikt voor de pool en het grondweefsel. De zijde wordt vaak gebruikt bij het maken van kostbare fijn geknoopte tapijten. Voorheen werd er vrijwel altijd gebruik gemaakt van natuurlijke zijde, maar tegenwoordig wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van kunstzijde. Perzische tapijten zijn vaak redelijk uniek. Dit omdat veel tapijten verschillend zijn. Denk hierbij aan de kleursamenstelling, de manier van knopen, etc. Omdat een Perzisch tapijt volledig met de hand gemaakt wordt, is zo’n tapijt vaak kwalitatiever en duurder dan een standaard tapijt wat je bij veel woonwinkels kunt kopen.

Standaard tapijt

Er zijn verschillende soorten tapijten. Hierbij kun je denken aan hoogpolige tapijten, dunne tapijten, dikke tapijten, etc. Ook Perzische tapijten zijn er in verschillende soorten. Het is zelfs mogelijk om een Perzisch tapijt te kopen met een lengte langer dan 3 meter. Zeker wanneer je over een redelijk ruime woonkamer beschikt, zal zo’n tapijt niet misstaan. Wanneer je dan namelijk voor een wat kleiner tapijt zou kiezen, loop je de kans dat het tapijt eigenlijk te klein is voor de grootte van je woonkamer. Wanneer je op zoek gaat naar een Perzisch tapijt, zal je zien dat er niet veel winkels zijn die deze tapijten in hun assortiment hebben. Wanneer je op zoek bent naar zo’n tapijt, is het raadzaam om eens een echte speciaalzaak te bezoeken. Dit zodat je er zeker van kunt zijn dat het tapijt ook echt in het oosten en met de hand is gemaakt. In Maastricht zit bijvoorbeeld zo’n speciaalzaak waar je terecht kunt voor het kopen van een Perzisch tapijt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *