Nieuwbouw vinden in de concurrerende woningmarkt

Nieuwbouw vinden in de concurrerende woningmarkt

Markt voor de verkoop van huizen is de laatste jaren flink veranderd. De prijzen voor bestaande woningen zijn op veel plekken behoorlijk gestegen en ook op het gebied van nieuwbouwwoningen is het vaak moeilijk om een geschikte woning te vinden. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om wel aan een geschikte woning tegen een aantrekkelijke prijs te komen. 

Ben je op zoek naar een huis in het noorden van Nederland, dan liggen de prijzen daar vaak al een stuk lager als in de Randstad. Voor de prijs van een rijtjeswoning in Amsterdam kun je daar in veel gevallen zelfs een vrijstaande woning voor kopen.

Wonen in het noorden

Als je kiest voor wonen in het noorden dan heb je genoeg mogelijkheden om voor nieuwbouw te kiezen. In de provincie Groningen zijn veel plaatsen die centraal in het noorden liggen waardoor je snel in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kunt zijn. Een goed voorbeeld is het dorp Leek, dat als perfecte locatie gebruikt kan worden om te wonen en voor het reizen van en naar jouw werk. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen in deze plaats? Dan zullen we je daarbij een handje helpen.

Soort woning

Je hebt voor ogen dat je graag in een nieuwbouwwoning zou willen wonen en bent benieuwd of dat ook mogelijk is in Leek. Dat is zeker het geval en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen klik je op de volgende link. Zie de nieuwbouw Leek en blijf eenvoudig op de hoogte van alle ontwikkelingen die er op het gebied van nieuwbouw in deze plaats en in de noordelijke provincies plaatsvinden.

Als je een beeld hebt van waar je naar op zoek bent, dan kun je veel gerichter zoeken naar een woning die bij jou past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een appartement, een vrijstaande woning of een twee-onder-één-kap woning met een garage? Verspil geen tijd met het zoeken naar woningen waar je eigenlijk helemaal geen interesse in hebt.

nieuwbouw Leek

Ga voor een oudere woning en knap hem zelfstandig op

Door te kiezen voor een nieuwbouwwoning weet je vrijwel zeker dat je je geld ergens in stopt wat in de toekomst meer waard wordt. Een goede investering dus. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist voor een oudere woning te gaan, waar je dus in eerste instantie minder voor betaalt, en deze zelfstandig opknapt. 

Hoewel dit de nodige tijd en aandacht vergt kun je op deze manier relatief goed een betaalbare woning vinden op een zeer concurrerende markt. Het is wel ontzettend belangrijk dat je hier goede research voor doet. Kijk naar de prijzen van de woningen en de bijkomende kosten voor het renoveren. Het kan en zal altijd gebeuren dat er kosten over het hoofd worden gezien, maar probeer deze kans zo laag mogelijk te houden.

Een woning kan al snel meer waard worden door oude muren te vervangen voor beter geïsoleerde muren en/of er een betere vloer in te leggen. Een keuken of badkamer renoveren kan de waarde van de woning ook snel verhogen of jouzelf dus een veel fijnere leefomgeving geven. Verstandig is om gebruik te maken van duurzame materialen bij de verbouwing die ook weer een lange tijd meegaan en dus in de toekomst nog veel waard zijn. Steeds vaker zien we het gebruik van hoogwaardig Solid Surface materiaal bij de verbouwingen. Dit kan voor veel zaken worden gebruikt, maar voornamelijk in de badkamers en keukens wordt het veel toegepast. Zie hier het gebruik van verschillende Solid Surface producten.

Blijf op de hoogte

Als je nog geen geschikte woning kunt vinden, dan is het slim om voor jezelf een overzicht te maken van alle potentiële plekken waar jij eventueel jouw volgende woning vindt. Houd dit geregeld in de gaten en zorg dat je er snel bij bent wanneer je een woning ziet die helemaal bij jouw wensen aansluit. Misschien dat je dan wel heel snel jouw volgende huis kunt vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *