Led inbouwspots in een verlaagd plafond

Led inbouwspots in een verlaagd plafond plaatsen: hoe pak ik dat aan?

Een verlaagd plafond maken is al een hele klus. Er moet over heel veel dingen worden nagedacht en er komt een hoop werk aan te pas. Daarnaast is het belangrijk dat je alvast de juiste voorbereidingen treft. Bespreek daarom je plannen altijd met een specialist. Laat je uitgewerkte plan zien en bespreek hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken. Vaak vallen bepaalde zaken een specialist veel eerder op. Daarnaast is het belangrijk om ook zelf al over een aantal dingen na te denken en deze bespreekbaar te maken. Hoe ga je het straks bijvoorbeeld doen met de verlichting? De meeste mensen zijn dol op led inbouwspots. Maar zijn deze ook nog wel te plaatsen in een verlaagd plafond? En hoe pak je dit dan aan?

Denk goed na over het doortrekken van stroomkabels

Het is belangrijk om al over het gebruik van led inbouwspots na te denken vóórdat de verbouwing begint. Je kunt niet eerst het verlaagde plafond maken en vervolgens pas nadenken over de verlichting. Wanneer het plafond eenmaal geplaatst is, zal het heel lastig worden om nog wijzigingen aan te brengen. Niet zonder de nodige schade in elk geval.

Maak daarom alvast een plan voordat je het plafond laat maken. Zorg ervoor dat het klusteam alvast de nodige stroomkabels doortrekt en rekening houdt met jouw wensen. Maak plannen over het aantal spots en waar je deze precies wilt plaatsen.

Denk goed na over het doortrekken van stroomkabels

Maak gebruik van de hoofdvoeding

In de meeste plafonds zit een zogenaamde hoofdvoeding beschikt. Op dit punt is het mogelijk om meerdere kabels door te trekken en verschillende led spots op elkaar aan te sluiten. Dit is hét punt waar je alle elektriciteit vandaan kunt halen. Waar de hoofdvoeding gelegen is, hangt enorm af van het soort huis waar je woont. In de meeste gevallen is deze echter gevestigd boven de eettafel, op de plek waar de meeste mensen een mooie hanglamp plaatsen. Deze kan ontzettend goed worden gebruikt bij het doortrekken van kabels voor de ingebouwde led spots.

Maak gebruik van een driver

Bij de meeste (web)winkels ontvang je bij de aanschaf van een aantal led inbouwspots ook gratis een zogenaamde driver mee. Een driver is een handig systeem waarmee je alle led inbouwspots eenvoudig kunt aansluiten. Dit gebeurt middels een eenvoudig ‘kliksysteem’.

Dit is vaak veel handiger dan een ouderwets systeem, omdat je zo niet boven je hoofd met allerlei schroefjes bezig bent. Je kunt eenvoudig de getrokken kabel aansluiten met een las dopje en het eenvoudige kliksysteem. Zodra de eerste inbouwspot verbonden is, ga je verder met het trekken van de volgende kabel en herhaal je het proces tot alle led inbouwspots met elkaar verbonden zijn.

Voordat je de led spots vervolgens in het plafond monteert, is het belangrijk om deze eerst nog even uit te testen. Schakel daarom tijdelijk de stroom weer aan en bekijk of alle lampen het doen. Wanneer dit het geval is, schakel je de stroom weer uit en bevestig je ze definitief in het plafond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *