Interieurtrends om in de gaten te houden

Interieurtrends om in de gaten te houden

Het jaar 2019 is al ver gevorderd. Echter zijn er een aantal trends die nog steeds erg interessant zijn voor je interieur en die ook niet zomaar zullen verdwijnen. Met deze trends ben je er zeker van dat je beschikt over een zeer trendy en bovenal prachtig interieur. Lees dus vooral verder en laat je inspireren!

Horizontale jaloezieën

Met horizontale jaloezieën zorg je ervoor dat je kamer wordt voorzien van een ideale hoeveelheid zonlicht en privacy. Maar dat is niet de enige reden dat ze zo populair zijn. Ze zien er ook prachtig uit in vrijwel iedere kamer van je huis. Vooral kamers waar je veel te maken hebt van vocht zijn ideaal om horizontale jaloezieën in op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan keukens en badkamers.

De schoonheid van natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke producten is een interieurtrend die we veel terug zien. Natuurlijke materialen geven een gevoel van schoonheid, huiselijkheid en rust. Decoratie met natuurlijke elementen creëert als het ware een verbinding met de natuurlijk en dit schijnt een positieve invloed te hebben op de gemoedstoestand. Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn bamboe en bloempotten gemaakt van terracotta. Ook planten zijn natuurlijk erg toepasbaar wanneer je meer natuurlijke elementen in je interieur wilt verwerken.

Een warm en neutraal kleurenpalet

Neutrale en warme kleuren zijn niet alleen in warmere seizoenen populair. Deze kleuren zijn vaak beter toe te passen in het interieur en blijven meestal langer populair dan de meer felle kleurentrends. En mochten felle kleuren in de toekomst toch een trend worden. Dan kun je deze goed combineren met de huidige warme en neutrale kleuren. Kleuren die zoal populair zijn, bevatten vaak natuurlijke elementen zoals bruine, zandige tinten. Ook aardetinten zoals terracotta en roestrood zijn erg populair.

Vertel een verhaal met handgemaakte ontwerpen

Handgemaakte ontwerpen en spullen met een verhaal in het algemeen zijn erg populair. Een duurzaam product geeft aan dat je om de natuur geeft. En met handgemaakte producten kun je een verhaal vertellen en je interieur een persoonlijkere uitstraling geven. Over het algemeen waarderen mensen het als spullen handgemaakt zijn. Het is dus helemaal niet gek dat dit een trend is die we waarschijnlijk nog lang van kunnen genieten.

Donkere keukens en badkamers

Lichte keukens zijn natuurlijk geweldig, maar wat dacht je van een donker ontwerp? De nieuwe trend is dat witte keukens plaats maken donkere tinten. Een donkere keuken kan er erg luxe uitzien. Het is ook een kleur waarmee je jouw keuken zo modern mogelijk maakt. En omdat het een luxe uitstraling geeft, is het ook in badkamers populair. Want zeg nu zelf. Een zwarte badkamer is toch wel vrij uniek? En toch geeft het vaak een geweldige uitstraling.

Je ziet dat er ook in 2019 veel prachtige trends zijn. Veel verschillende stijlen worden gecombineerd. Denk aan natuurlijke elementen met meer moderne kleuren. Het is allemaal mogelijk in 2019. Begin dus vooral met experimenteren en maak jouw droominterieur werkelijkheid. Heb jij onlangs een van deze trends verwerkt in je interieur? Of heb je andere interessante trends die we niet in deze lijst staan? Laat het ons dan vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *