Hoe kunt u het beste besparen op vaste lasten

Hoe kunt u het beste besparen op vaste lasten?

Elke maand geeft u weer een hoop geld uit. En wanneer de uitgaven die u doet, kleiner zijn dan het bedrag aan geld wat er binnenkomt, dan doet u het goed. Echter, besparen is natuurlijk altijd in uw voordeel. Iedere maand heeft u vaak veel vaste lasten, veel bedragen die maandelijks worden afgeschreven. In dit artikel gaan we in op 3 sleutelelementen waar u op kunt besparen waarmee u ervoor kunt zorgen dat u kunt besparen op de vaste lasten, zodat u maandelijks meer overhoudt.

Eten en drinken

We beginnen met een vrij makkelijke, de boodschappen. Eten is voor iedereen noodzakelijk, vaak gaat er veel geld naar de boodschappen en vreemd is dit dus totaal niet. Echter, met deze hoge kosten kunt u dus ook weer veel besparen. Vaak geeft u liever geld uit aan duurdere merken, omdat deze zogenaamd altijd beter zijn, maar dit hoeft helemaal niet! Probeer het huismerk van de supermarkt gewoon eens uit, misschien vindt u dit wel een heel lekker product. In prijs zult u in ieder geval merken dat het heel veel scheelt.

U kunt ook, als u dit veel doet, minder uit eten gaan en vaker zelf koken. U kunt vaker goedkopere recepten kopen, tijdens het reizen eten bij het tankstation vermijden, meer dingen in de aanbiedingen kopen een moestuintje beginnen voor eigen groente en fruit enzovoorts.

Eten en drinken thuis

Doe die onnodige verzekering weg

Waar ook veel op te besparen valt zijn verzekeringen, veel Nederlanders sluiten veel verzekeringen af omdat ze niet van risico’s houden, met als resultaat dat er heel veel geld onnodig aan premies worden betaald die helemaal niet nodig zijn, let hier meer op en u zult zien dat u heel veel kunt besparen door simpelweg allerlei onnodige verzekeringen de deur uit te doen.

Besparing op energie, makkelijker dan u denkt!

Vergelijk energie, dit is veruit de grootste mogelijkheid tot besparing op de energierekening. U kunt er voor kiezen om de verwarming eens een keertje iets lager te zetten en een iets dikkere trui aan te trekken, of u kunt voor nu even iets meer geld steken in de isolatie van het huis om op de lange termijn weer veel te besparen. Ook iedere energieleverancier hanteert andere tarieven met een andere opbouw, waarbij elk jaar een andere leverancier wel weer een beter en goedkoper aanbod heeft. Iedere leverancier heeft ook andere voorwaarden en bijkomende voordelen en mogelijkheden. Door enigszins slim te kijken, en slim om te gaan met de wanhoop op nieuwe klanten van veel energieleveranciers, en door slim om te gaan met de mogelijkheden die zij u bieden, kunt u ieder jaar wel tientallen euro’s besparen.

U zou overstappen van energie eens kunnen overwegen. Hiermee bespaart u jaarlijks tot wel honderden euro’s. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *