Hoe wordt glas nu eigenlijk gemaakt? 

Hoe wordt glas nu eigenlijk gemaakt? 

Glazen: ze bevinden zich in bijna iedere ruimte, we kijken er dagelijks doorheen en maken ze regelmatig schoon. Maar hoe is glas nu precies gemaakt? En is het lastig om gekleurd glas te maken? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen!

Hoe is glas ontstaan?

Glas bestaat uit drie grondstoffen: zand, soda en kalk. Om van deze drie grondstoffen glas te maken, vindt er een proces plaats.

  • Stap 1: Allereerst is het van belang dat het zand, de soda en de kalk nauwkeurig worden afgewogen. De juiste hoeveelheden van alle drie de grondstoffen zorgen voor de beste beglazing.
  • Stap 2: Waarna de drie grondstoffen gemengd zijn met elkaar, gaat het de oven in. Dit is een speciale glasoven die wel verwarmd kan worden tot 2300 graden Celsius! De grondstoffen worden in de oven gesmolten en vormen een vloeibaar geheel.
  • Stap 3: Het vloeibare glas gaat de oven uit. Nu is het tijd om een vorm te gaan kiezen voor het glas.
  • Stap 4: Wanneer het glas een tijdje uit de oven is en is afgekoeld, wordt het glas op maat gesneden en bewerkt.
  • Stap 5: Er is nu dus een glazen plaat, maar dit is nog niet het eindproduct! Ieder type glas heeft een eigen productieproces om tot het juiste eindresultaat te komen.

Hoe wordt gekleurd glas gemaakt?

Glas is er in veel verschillende kleuren en je ziet het vaak terug bij interieurglas. Misschien zou je in eerste instantie denken dat dit een stuk moeilijker is om te maken, maar dit valt eigenlijk wel mee! Het enige wat hiervoor nodig is, zijn extra grondstoffen. Welke grondstoffen dit zijn, verschilt per kleur. Waarna de juiste hoeveelheden gemengd zijn, gaat het mengsel weer in de oven en verloopt het proces hetzelfde als bij ongekleurd glas!

Online glas bestellen?

Wist je dat het tegenwoordig heel simpel is om online glas te bestellen? Bij GlasGigant kun je in drie stappen de juiste maat en het juiste type glas kiezen. Mochten er nog verdere vragen zijn of wil je graag persoonlijk advies? Ook dan kun je bij GlasGigant terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *