Verschillende soorten poten voor onder de eettafel

Verschillende soorten poten voor onder de eettafel

Een eettafel is misschien wel de belangrijkste plek in huis. Als je ontbijt, luncht en dineert aan de eettafel breng je er veel tijd aan door. Daarnaast is het vaak de plek waar het hele gezin samen komt. Daarom is het belangrijk dat je een  tafel uitzoekt die perfect past bij je situatie. Naast het blad van de tafel, is het onderstel ook belangrijk om over na te denken. Moeten er veel stoelen onder de tafel kunnen, of heb je een babystoel die er onder moet passen? Doordat er tegenwoordig veel mogelijkheden zijn is het lastig om een goede keuze te maken. Ben je benieuwd naar welke mogelijkheden er allemaal zijn? Lees dan verder!

X-poot

Wil je graag een populaire ovale tafel in je woning? Dan is de X-poot een goed optie voor onder het ovale blad.  De poten vallen als een soort spin bij elkaar, dit geeft een moderne en industriële uitstraling. Er kunnen op deze manier veel stoelen omheen geschoven worden en niemand heeft dan last van de poten. Met deze poot creëer je in eenvoudig een stoere en industrieel sfeer in de eetkamer. 

U-poot 

Naast de X-poot bestaat er ook een U-poot. Deze tafelpoot vormt namelijk de letter U. Deze u wordt gemonteerd aan beide zijden van de eettafel. Dit is ideaal als je graag een grote tafel in de eetkamer of keuken wilt, maar geen groot gezin hebt. Wil je wel graag dat er veel mensen om de tafel passen? Dan kun je de poten iets meer richting het midden van de tafel monteren, zo heeft iedereen genoeg beenruimte. 

A-poot 

Wil je dat een tafel vooral praktisch is en vind je trends niet belangrijk? Dan is de A poot perfect voor je. Deze poot is vaak te zien onder een groot rechthoekig tafelblad, maar het staat ook prachtig onder een ovaal tafelblad. Het voordeel aan de A-poot is dat er genoeg ruimte is om met je benen weg te kunnen. Zo schuif je makkelijk stoelen aan als je een diner of borrel organiseert. 

Vind jouw eettafel bij Sfeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *