Geweldige tips voor het stylen van de eetkamer

Geweldige tips voor het stylen van de eetkamer

De eetkamer is dé plek waar we ons iedere dag het liefst bevinden. Deze ruimte is zoveel meer dan enkel een handige plek om in te eten en te drinken. Het straalt gezelligheid uit. Zorgt voor die enorme huiselijke sfeer. Biedt een momentje voor het hele gezin aan weer fijn tot elkaar te komen aan het begin of het einde van de dag. Daarom is het ook zo belangrijk dat deze ruimte op de juiste manier wordt ingericht. Enkel een keuze maken uit de verschillende tafels is niet voldoende. Er is nog veel meer nodig om deze ruimte compleet te maken. Met behulp van de volgende geweldige stylingtips moet dat zeker lukken.

Bepaal de functie van de eetkamer

Ten eerste is het belangrijk om de functie van de eetkamer te bepalen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd. In de eetkamer wordt gegeten. Zo simpel is het, toch? Toch is dit lang niet altijd het geval. De eetkamer kan heel veel verschillende functies hebben. Misschien fungeert hij ook als werk- of studeerkamer of worden er regelmatig boeken aan gelezen of spelletjesavonden gehouden. Het is verstandig om met al deze activiteiten rekening te houden. Zo weet je precies hoeveel zitplaatsen er nodig zijn, in hoeverre de verlichting bepalend zal zijn voor de functie van de ruimte en wat er verder nog meer is om de eetkamer te optimaliseren.

verlichting

Mix & Match met stoelen

Enkele jaren terug hadden veel stylisten het idee dat alles perfect gematcht moest worden voor het meest perfecte resultaat. Inmiddels zijn ze hier duidelijk op teruggekomen. Anno 2020 is het helemaal hot om te mixen en te matchen met verschillende stijlen en materialen. Het is dan ook een leuk idee om verschillende soorten eetkamerstoelen aan te schaffen. Dat zorgt voor een speels effect aan tafel en zo hoef je ook geen keuze te maken tussen al die prachtige soorten stoelen.

Wil je verschillende soorten stoelen met elkaar mixen? Maar wil je voorkomen dat het geheel té druk wordt. Zorg er dan voor je slechts twee verschillende soorten stoelen kiest, maar deze wel in dezelfde kleur houdt of een kleur kiest die in hetzelfde palet past. Zo blijft het één geheel.

Goede verlichting

De eetkamer is één van de plekken waar goede verlichting echt essentieel is. Tijdens het eten wil je natuurlijk wel zien wat er op je bord ligt. Daarnaast biedt verlichting ook de nodige sfeer. En dat is hard nodig. Zeker rond de donkere wintermaanden. Passende verlichting is cruciaal in de ruimte waar alles samenkomt. Of je nu graag een boekje leest aan de eettafel, nog even een laatste hand aan het werk legt of een snelle maaltijd naar binnen schuift. Je wil dit kunnen doen onder het genot van de juiste verlichting.

Kies bij voorkeur voor dimbare verlichting boven de eettafel. Deze maakt het mogelijk om de sfeer en de functionaliteit van het licht naar wens aan te passen. Waar je tijdens het eten liever van zachte sfeerverlichting geniet, zal je tijdens het werk liever van feller licht profiteren. Dankzij een dimmer is alles mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *