Geschikte buitenzonwering voor een uitbouw

Geschikte buitenzonwering voor een uitbouw

Heb jij een uitbouw? Dan ben je zeker niet de enige! Verhuizen anno 2021 is niet eenvoudig. De huizenprijzen gaan momenteel door het dak. Bovendien zijn woningen schaars. Wie behoefte heeft aan meer leefruimte besluit daarom steeds vaker om het eigen huis uit te breiden. Zodoende ontstaan er ook steeds meer vragen rondom dit onderwerp. Een veelgehoorde vraag is welke buitenzonwering geschikt voor een uitbouw. Je kunt namelijk niet zomaar alles monteren aan je uitbouw. Geen zorgen! In dit artikel leggen we uit waar je rekening mee moet houden.

Verkoeling buiten

WIl je graag een schaduwplek creëren op je terras? Dan kom je al snel uit bij een knikarmscherm. Het is een relatief goedkope vorm van zonwering. Een knikarmscherm is bovendien elektrisch bedienbaar. Met één klik op de knop rol je ‘m eenvoudig in of uit. Tot slot is een knikarmscherm is ideaal wanneer je weinig terrasruimte hebt. Dit type zonnescherm steunt namelijk alleen op de gevel. Er staan dus geen palen in de weg. Tegelijkertijd vormt dit een uitdaging. Omdat het knikarmscherm volledig op de gevel steunt, is het van belang dat de muur genoeg stevigheid biedt. Bevinden zich 5 vrije rijen steen boven het scherm? Dan is er niks aan de hand! De muur is stevig genoeg. Is dit niet het geval? Dan kan je het zonnescherm alleen middels muurstrips bevestigen. Deze zorgen voor een verdeling van de druk. Doe je dit niet? Dan kan het scherm en zelfs een deel van de muur loskomen. Dat wil je natuurlijk niet! Muurstrips zijn dus geen overbodige luxe!

Verkoeling binnen

Ben je juist op zoek naar buitenzonwering om het binnen koel te houden? Dan zijn screens of rolluiken ideaal! De zon wordt al geweerd voor deze het glas bereikt. Zo krijgt het glas geen kans om op te warmen. Dit scheelt behoorlijk veel warmte binnenshuis. En dat zonder airco! De montage van screens of rolluiken op een uitbouw kent geen bijzonderheden. Muurstrips zijn niet nodig. Ook wanneer er sprake is van minder dan 5 vrije rijen stenen. Wel zo makkelijk! Twijfel je nog tussen screens en rolluiken? Voor een leefruimte wordt vaker gekozen voor screens. Hiermee wordt de ruimte namelijk niet compleet verduisterd. Het effect wordt vaak vergeleken met een wolkje voor de zon. Bovendien behoud je het zicht naar buiten. Dit terwijl je overdag niet van buiten naar binnen kijkt. Rolluiken zijn wel volledig verduisterend/ Daarmee zijn ze ideaal voor slaapkamers. Bovendien werken ze geluiddempend.

Kort samengevat: Wil je een knikarmscherm monteren op je uitbouw? Dan heb je wellicht muurstrips nodig. Dit is het geval wanneer er minder dan 5 vrije rijen steen boven het scherm zijn. De montage van screens en rolluiken op een uitbouw behoeft geen speciale instructies. Muurstrips zijn niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *