Laminaat

Alles wat je moet weten over laminaat in warmte

Laminaat is prachtig en erg populair. Dat komt doordat de laminaatvloeren redelijk goedkoop zijn en makkelijk in onderhoud. Daarnaast is het gemakkelijk snel te leggen en passend in verschillende interieurs. Het enige nadeel is dat laminaat kan uitzetten in de zomer, bij warme dagen of als de verwarming hoog staat. Welke gevolgen heeft de zomer voor laminaat? Je leest hierover meer in dit blog.

Krakend laminaat

Laminaat zet uit bij warmte, waardoor het laminaat kan gaan kraken. Dit komt omdat er niet genoeg ruimte is tussen de planken. Hier is dan geen rekening mee gehouden bij het leggen. De planken zijn te dicht tegen elkaar gelegd, waardoor het geen ruimte heeft om uit te zetten. De laminaatplanken wrikken dan tegen elkaar, waardoor er een krakend geluid kan ontstaan. Ook kan een gedeelte van de vloer zelfs omhoog komen doordat het zichzelf wegdrukt of het kan bol komen te staan.

Waarom kan laminaat niet tegen hitte?

Laminaat is gemaakt van houtvezels die samengeperst zijn. Er bestaan verschillende lagen met die houtvezels, waardoor het een stevige plank wordt. Op die houtvezels worden prints geplaatst. Denk dan aan een houtlook of een natuursteenlook. De plank wordt afgewerkt met een beschermlaag tegen vocht, vuil en krassen. Doordat laminaat in de oorsprong van hout is gemaakt, heeft het de eigenschap dat het uitzet in de zomer bij warmte en krimpt bij kou in de winter. Dit is bijna niet zichtbaar. Maar bij verkeerd leggen wel merkbaar.

Oplossingen?

Dat laminaat uitzet weten we nu, maar is er ook een oplossing voor? Helaas niet echt, het enige dat je kunt doen is rekening houden met leggen, en zorgen dat je laminaat van hoogwaardige kwaliteit aanschaft. Je kunt zelf planken leggen, maar dit ook laten doen door de legservice van de partij waar je je laminaat hebt gekocht.

Waar koop jij je laminaat?

Weet je niet waar je het beste terecht kunt voor kwalitatief laminaat? Kijk dan eens bij Bebo Parket. Dit is de grootste zaak in laminaatvloeren en bieden een ruim assortiment aan laminaat. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *