Stacaravan en wonen combineren

Stacaravan en wonen combineren

Staat u voor de aanschaf van een stacaravan occasion en wilt u dit combineren met wonen, dan zijn een aantal dingen belangrijk voor u om te weten. Niet alleen gaat het om het zoeken naar een stacaravan die tegemoet komt uw behoeften en die van uw situatie. Ook krijgt u te maken met eisen die daaraan gesteld worden en regel- en wetgeving daaromtrent. Welke dit zijn, waar u op moet letten bij de koop van een stacaravan occasion en hoe u deze klaarmaakt voor bewoning, is te lezen in deze blog. Want als u goed beslagen ten ijs gaat, is de combinatie van stacaravan en wonen net zo comfortabel als het leven in een gebruikelijke woning.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een stacaravan occasion

Bij de aanschaf van een stacaravan occasion waarvan u uw thuis wilt maken, moet u er zeker van zijn dat deze betrouwbaar is en dat er sprake is van een goede verhouding tussen de prijs en kwaliteit.  De stacaravan mag dan eerder gebruikt en daardoor tweedehands zijn, dat betekent nog niet dat deze (verborgen) gebreken mag vertonen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de afmeting. Als u de stacaravan zelf bijvoorbeeld naar de standplaats wilt rijden of er ook af en toe mee de weg op wilt, is het raadzaam te letten op het formaat. Met een maximum breedte van drie meter en lengte van 12 meter kunt u zonder ontheffing de straat op. Heeft u een bepaald park op het oog voor een vaste staplaats, informeer vooraf of daar een vaste kleur wordt gehanteerd. Zodat u daarmee rekening kunt houden bij de koop van uw stacaravan occasion.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een stacaravan occasion

Welke regelgeving is er rondom bewoning van uw stacaravan occasion?

Heeft uw een park naar keuze voor de eventuele permanente vaste staanplaats en bewoning van uw stacaravan occasion, dan doet u er goed aan om u vooraf bij de desbetreffende gemeente te informeren over de regelgeving daaromtrent. Om er zeker van te zijn dat daar permanente bewoning wordt toegestaan. Vervolgens is het u aan te raden om een beslissing te nemen over eventuele aanschaf van de grond waarop u uw stacaravan occasion gaat plaatsen. Dan wel om daarover goede afspraken te maken met de verhuurder. Deze wordt namelijk door de wet gezien als eigenaar van de stacaravan die op diens grond geplaatst wordt. Waarmee een verhuurder dus zeggenschap krijgt over uw eigendom.

Hoe maakt u uw tweedehands woning op wielen bewoonbaar?

U tweedehands woning op wielen wordt bewoonbaar wanneer deze is voorzien van een goede isolatie, gas, elektriciteit en water en alle standaardverblijven. Zoals een woonkamer, slaapkamers, keuken, badkamer, toilet en bergruimten in de vorm van kasten tot aan het plafond. Daarnaast is brandveiligheid een vereiste. Dit kan gegarandeerd worden door voldoende ventilatie, verantwoorde omgang met de gasflessen en elektrische apparaten, aanwezigheid van brandblussers en -dekens. Wanneer aan al het bovenstaande is voldaan, kunt u met alle plezier wonen in uw eerder gebruikte stacaravan en bent u daarin king of uw castle.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *