Je huis isoleren? Hier moet je aan denken!

Je huis isoleren? Hier moet je aan denken!

Steeds meer mensen werken aan de verduurzaming van hun huis. Ook de overheid probeert hier meer op aan te dringen. DIt is noodzakelijk om de energieprijzen terug te dringen, het milieu een handje te helpen en tegelijkertijd ook voor meer wooncomfort in (veelal) oudere woningen te zorgen. Als jouw woning nog niet goed geïsoleerd is, is nu het moment om hiermee aan de slag te gaan. Maar hoe kan de woning beter geïsoleerd worden?

Het verduurzamen van de woning kan op verschillende manieren. Betere isolatie kan heel groots, maar ook nog relatief klein worden aangepakt. Dit is geheel afhankelijk van het budget en in hoeverre het huis nu al geïsoleerd is. Neem in elk geval alvast een kijkje op https://www.budgetisolatieshop.nl/ voor kwalitatieve isolatiematerialen tegen een scherpe prijs. Dit is een goede manier om de prijs alvast te drukken en de nodige voorbereidingen te treffen. Hieronder zetten we nog enkele handige tips op een rijtje. 

De isolatie bekostigen 

Voordat je een woning kunt gaan isoleren, is het eerst belangrijk om over het kostenplaatje na te denken. Je kunt isolatie uiteindelijk zo duur maken als je zelf wilt, maar het zal toch om een investering vragen. Bepaal daarom ruim van tevoren hoeveel je maximaal aan de isolering kunt uitgeven. Onderzoek ook of je mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie. 

De overheid doet er de laatste jaren alles aan om verduurzaming van oudere woningen aantrekkelijker te maken. Ook voor mensen met een laag of middeninkomen. Daarom zijn in veel gemeenten tegenwoordig subsidies mogelijk. Het kan geen kwaad om hier eens onderzoek naar te doen. Misschien is er meer mogelijk dan je denkt. Dat kan soms net het verschil maken, waardoor je de isolatie ineens wel volledig zelf kunt bekostigen. 

Schakel een deskundige in 

Is er op dit moment al sprake van isolatie in huis? Veel mensen hebben geen idee. Voordat je aan het werk gaat met glaswol en andere isolatiematerialen, is het eerst belangrijk om te weten wat er nu al in huis aanwezig is. Schakel daarom de hulp van een deskundige in. Iemand die het huis kan controleren (ook op eventuele gebreken) en vervolgens advies kan geven. Zo weet je zeker dat je geen onnodige fouten zult maken. 

Controleer het huis op gebreken 


Voordat er geïsoleerd kan worden, is het eerst belangrijk om te kijken of het huis verder nog gebreken heeft. Bij een slecht geïsoleerde woning zien we bijvoorbeeld ook vaak een vochtprobleem. Hierdoor kan houtrot ontstaan en is er meestal ook sprake van lekkage. Indien dit het geval is, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk werk van te maken. In elk geval voordat er nieuw isolatiemateriaal wordt aangebracht. Zodra isolatiemateriaal zoals glaswol bijvoorbeeld vochtig wordt, verliest deze haar functie. Daarom des te belangrijker dat dergelijke gebreken vroegtijdig worden opgelost. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *