Zo verwerk je de betonlook in eigen huis

Zo verwerk je de betonlook in eigen huis

Beton is helemaal hot anno 2020. Hoewel, dit is natuurlijk niet alleen in 2020 het geval. Beton past immers perfect bij de industriële woonstijl en deze trend behoort al jaren tot één van de absolute favorieten in de interieurwereld. Van een betonnen aanrechtblad tot betonlook verf aan de muren, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Betonlook verf kopen is overigens ook steeds makkelijker geworden. Steeds meer winkels bieden dit aan. Bovendien is beton zeer eenvoudig te combineren met andere materialen. Hierdoor kan het in enorm uiteenlopende woonstijlen verwerkt worden. Van traditioneel tot modern en alles daartussen in. Mogelijkheden in overvloed!

Ben jij benieuwd hoe je beton in jouw interieur verwerkt? Wij geven een aantal slimme stylingtips.

Stucwerk

Bij stucen denken de meeste mensen direct aan een manier om de muren een mooiere uitstraling te geven. Doorgaans is stucwerk wit en geeft dit de mogelijkheid om de muren nog in een gewenste kleur te schilderen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om stucwerk in een specifieke kleur of uitstraling aan te schaffen? Badkamer beton cire is hier een zeer goed voorbeeld van.

Badkamer beton cire

Beton cire beschikt over ontzettend veel voordelen. Zo is het makkelijk schoon te houden, geeft het je muren direct die stoere en ruwe uitstraling en is het ook nog eens waterdicht. Kortom, de perfecte wandafwerking voor iedere ruimte. Ideaal als je de betonnen look dus ook in de badkamer of keuken wilt verwerken. Hoewel badkamer beton cire ontzettend populair is, is het wellicht niet de goedkoopste oplossing om jouw woning een betonnen look te geven. Dit komt omdat je stucen doorgaans beter aan een professional kunt overlaten, waardoor je meer kwijt bent aan montagekosten.

Het grootste voordeel van beton cire is dat het resultaat veel mooier en realistischer is dan bij bijvoorbeeld het gebruik van verf of behang. Je geniet direct van een mooi geheel en de muren blijven jarenlang mooi.

Behang

Het is ook mogelijk om een betonlook met behang te realiseren. Hoewel veel mensen behang nog steeds associëren met oudbollige kleuren en patronen, is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Sterker nog: je beschikt over enorm veel verschillende keuzes en mogelijkheden. Daarnaast ziet het behang er ook nog eens veel realistischer uit.

Het grootste voordeel van een betonlook met behang creëren is dat je direct weet hoe het resultaat eruit zal komen te zien. Kies je voor subtiel of ruw? Aan jou de keus! Bovendien is het een relatief voordelige optie.

Betonlook verf

Je kunt ook van verf gebruik maken om een betonlook te creëren. Dit kan zowel met betonlook verf als met Chalk Paint. Beiden beschikken over die zo gewenste verweerde look. Het grootste voordeel van verf is dat dit eenvoudig zelf aan te brengen is en bovendien ook nog eens niet zoveel geld hoeft te kosten.

Let op! Het is wel belangrijk dat je een geschikte ondergrond kiest voor het aanbrengen van de verf. Bij een verkeerde ondergrond zal het resultaat veel minder mooi zijn. Investeer daarom in de juiste kwasten en bereid de muur goed voor, zodat je van een optimaal resultaat kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *