Zo creëer je de juiste sfeer met behulp van een led spot

Zo creëer je de juiste sfeer met behulp van een led spot

Bij het uitzoeken van verlichting worden we vaak meegesleept door de huidige trends. Zoek maar eens op bekende apps als Pinterest. Waarschijnlijk komen de meest bijzondere armaturen voorbij. Prachtige kroonluchters voor boven de eettafel, staande lampen die als werkelijke eyecatchers binnen de woonkamer dienen. Het zijn van die grote dingen die wel effect moeten hebben op het interieur. Bij je zoektocht naar de perfecte lamp zal je dan ook wellicht niet zo snel aan een led spot denken. Waarom zou je ook. Deze kleine onopvallende lampen… die voegen toch werkelijk niets toe aan je woning?

Als je dit denkt, heb je het zeker fout. Spots zijn misschien qua uiterlijk niet enorm opvallend, maar kunnen – mits op de juiste manier verwerkt – juist een enorm statement maken in jouw woning. Je zet de uitstraling van het interieur geheel naar eigen hand dankzij een led spot. Kies je voor sfeervol, praktisch of juist een rustgevende uitstraling? Jij bepaalt! Genoeg redenen dus om toch voor een gu10 spot armatuur te kijken. Met de volgende tips haal jij eenvoudig de juiste sfeer met behulp van een led spot in huis.

Functie van de ruimte bepalen

Het is natuurlijk helemaal aan jou welke led spots je precies in huis haalt. Toch zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee kunt houden voordat je led spots aanschaft. Hierbij is met name de functie van de ruimte van belang.

Hoe is de kamer precies ingedeeld? Wat zou je qua verlichting kwijt kunnen? Wat doe je hier precies? Zo zal je in de slaapkamer een geheel ander licht nodig hebben dan in de woonkamer. Daarnaast is het nog per persoon afhankelijk. Waar de één in de woonkamer enkel televisie kijkt of gezellig afspreekt met vrienden, zal de ander juist wat meer praktisch licht nodig hebben om nog even een boekje te lezen of de laatste hand aan het werk te leggen. De functie van de ruimte bepaalt wat voor led spots je nodig zal hebben om de juiste sfeer te creëren.

led lampen slaapkamer

Accentueer de natuurlijke lichtinval

Wanneer mensen de kleur van led spots uitkiezen, zullen ze vrijwel altijd voor warm licht kiezen. Hier is in principe natuurlijk ook helemaal niets mis mee. Warm licht geeft veel sfeer en zorgt ervoor dat het interieur een stuk uitnodigender wordt. Toch zijn er ook ruimtes waarbij dit minder noodzakelijk is en je wellicht beter voor koel licht kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan kamers waar er al heel veel natuurlijke lichtval aanwezig is. Dan is het juist fijn om dit te accentueren en niet te verbloemen met warm kunstlicht.

Dit is uiteraard ook weer per ruimte afhankelijk. Je zal bijvoorbeeld in de keuken eerder de voorkeur geven aan feller licht dan in de slaapkamer. In ruimtes waar je voornamelijk wilt relaxen is warm licht een prima keuze. Ben je op zoek naar de juiste led spots voor een ruime waar je zowel relaxt als werkt of leest? Kies dan voor led spots die dimbaar zijn. Zo zet je de sfeer en functionaliteit van de spots geheel naar eigen hand.

Kies voor verschillende vormen

Het is een groot misverstand dat alle led spots er hetzelfde uitzien. Ook op het gebied van spots is er heel veel variatie te vinden. Kies er vooral niet voor om alle lampen in dezelfde stijl te kopen. Het is juist leuk om voor de nodige afwisseling te zorgen en verschillende accenten te plaatsen. Zo geniet je van extra veel sfeer en oogt het geheel veel speelser. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek welke spots het beste bij jouw woning passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *