Waarom je voor een composiet schutting moet kiezen!

Waarom je voor een composiet schutting moet kiezen!

Schuttingen zijn één van de meest populaire erfafscheidingen in ons land. En dat is met goede reden, want schuttingen kennen enorm veel voordelen. Ze zijn makkelijk te monteren, bieden direct de nodige privacy en zijn in ontzettend veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hoewel dit veel voordelen biedt, kan het je uiteindelijke keuze ook een stuk lastiger maken. Want kies je voor composiet schuttingen of voor hout? En waarom dan? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de populaire composiet schutting.

Groeiende vraag

Voorheen kozen mensen voornamelijk voor een standaard houten schutting. Dit kwam niet doordat deze schutting veel meer voordelen heeft dan elk ander soort, maar simpelweg omdat er nog te weinig verschillende varianten verkrijgbaar waren en ook de kennis wat betreft deze soorten beperkt was. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Sterker nog: de vraag naar composiet schuttingen lijkt met de dag te groeien. Maar wat is een composiet schutting precies?

Composiet is een bijzonder materiaal wat een goede mix betreft tussen standaard hout en kunststof. Hierdoor beschik je zowel over de voordelen van hout als kunststof. Geen wonder dat composiet schuttingen steeds populairder worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is composiet-schuttingen.jpg
Duurzaam

Het grootste voordeel van composiet is dat het een zeer duurzaam materiaal is. De kunststof zorgt ervoor dat de erfafscheiding veel langer mooi blijft. Hierdoor geniet je langer van een mooie manier om de privacy in de tuin te waarborgen. Bovendien vergt het ook nog eens weinig onderhoud om hem mooi te houden. Iedereen die ooit wel eens over een houten schutting heeft beschikt zal beamen dat dit relatief veel onderhoud vergt. Je moet de schutting eens in de zoveel tijd in de lak of de verf zetten om deze te beschermen tegen houtrot. Bovendien zal hout niet talloze jaren meegaan, uiteindelijk is deze simpelweg aan vervanging toe. En dit brengt uiteraard weer de nodige kosten met zich mee. Wie dit wilt voorkomen, doet er goed aan om voor composiet te kiezen.

Veel keuze

Een composiet schutting stel je altijd geheel naar eigen wens samen. In het assortiment zijn heel veel verschillende kleuren en soorten opgenomen. Hierdoor kun je de schutting naar eigen wens aanpassen. Kies je bijvoorbeeld voor een natuurlijke look en laat je de houten uitstraling de boventoon voeren? Of ga je voor een moderne uitstraling met een composiet schutting van antraciet? Alles is mogelijk! Daarnaast is ook de palen die je gebruikt van belang voor de uitstraling van de schutting. Kies voor een moderne look bijvoorbeeld voor aluminium tuinpalen. Succes gegarandeerd.

In een handomdraai schoon

Een houten schutting schoonmaken kan een flinke klus zijn. Vaak is het zelfs nodig om bepaalde delen op te schuren en opnieuw te lakken. Dit vergt veel tijd. Tijd die je liever in andere zaken zou steken. Bij een composiet schutting heb je dit probleem niet. De schutting heeft amper onderhoud nodig en is zeer gemakkelijk schoon te houden. Is de schutting onverhoopt toch zeer vies geworden? Sluit dan een hogedrukspuit aan en spuit de gehele schutting af. Hij zal er vervolgens weer als nieuw uitzien en dit hele klusje kost niet meer dan enkele minuten van je tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *