Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin: de voordelen op een rijtje

Ben je de trotse eigenaar van een heerlijke tuin? En geniet je dagelijks van de prachtige natuurlijke elementen die hier staan te schitteren? Maar lukt het je – ondanks alle tijd die je hierin investeert – maar niet om het gazon mooi te houden? Een troost: je bent zeker niet alleen. Gras is niet gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is duidelijk te merken in de meeste Nederlandse tuinen dat de ondergrond niet op de juiste manier is aangelegd om gras mooi te laten groeien. Om over de weeromstandigheden en de ligging van de tuin maar te zwijgen. Hoe hard je het ook probeert, een mooi gazon lijkt dan bijna onmogelijk.

Gelukkig zijn er wel degelijk een aantal manieren om dit op te lossen en tegelijkertijd van een mooi gazon te genieten. Een gazon met weinig onderhoud en altijd in top conditie. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan echt. Met kunstgras. Kunstgras kopen bij GJ Floors is de perfecte oplossing als je van een groene en onderhoudsarme tuin wilt genieten. Twijfel je nog? Wij zetten de grootste voordelen op een rijtje.

Het hele jaar door groen gras

Kunstgras is niet te vergelijken met gewoon gras. Met gewoon gras ben je van alle weertypes afhankelijk. Met zeer droog weer moet je oppassen dat het gras niet verdroogt en als je niet uitkijkt zie je meer mos en dood gras dan echte groene sprieten. Met kunstgras heb je dit probleem niet. Hoewel deze heel natuurlijk oogt, heeft het gras vrijwel geen onderhoud nodig om in top conditie te kunnen blijven. Als je kiest voor kunstgras en het op de juiste manier onderhoudt, gaat het gazon zeker 15 tot 20 jaar lang mee. Bovendien stelt het onderhoud weinig voor. Enkel regelmatig gevallen bladeren en takken opruimen en incidenteel sproeien in de zomer is voldoende.

Het hele jaar door groen gras

Een genot voor kinderen

Voor kinderen is het van essentieel belang dat de grond waarop ze spelen zacht genoeg is. Hoewel een gewoon grasveld ook gebruikt zou kunnen worden, zien we vaak dat deze onnodig beschadigd raakt door het spel van kinderen. Met kunstgras heb je dit probleem niet. Dit is heerlijk zacht om op te ravotten, te spelen of simpelweg wat in te kruipen voor de wat jongere kindjes. Kunstgras is heel veilig en sterk in gebruik. Bovendien komen je kinderen niet langer meer met groene knieën van het gras naar binnen. Dat scheelt tevens een extra rondje wassen.

Verschil in kwaliteit

In principe zijn alle kunstgrasmatten tegenwoordig van dezelfde hoogstaande kwaliteit. Toch bestaat er wel een verschil tussen sierlijk kunstgras en speelmatten voor de kinderen. Wanneer je het kunstgras voornamelijk als speelveldje voor de kinderen wilt gebruiken is het dan ook belangrijk om voor een ander soort kunstgras te kiezen en eventueel ook een drukverdelingsdoek te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat het gras langer mooi blijft. Jouw persoonlijke situatie bepaalt welk soort kunstgras de beste keuze is.

Zelf doen of uitbesteden?

Kunstgras aanleggen is in de meeste gevallen gewoon geheel zelf te doen. Wanneer je echter twee linkerhanden hebt of niet fysiek in staat bent om deze zelf te plaatsen, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een professionele legservice. Zo weet je zeker dat het gazon op de juiste manier geplaatst wordt en is het aan jou enkel de taak om te genieten van het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *