Inbraakbeveiliging- tips & tricks

Inbraakbeveiliging: tips & tricks

Grote kans dat je denkt dat een inbraak jou niet zal overkomen. De sloten die je hebt zijn prima en daarnaast heb je toch ook nog buitenverlichting? Toch vergeet iedereen wel eens om het buitenlicht aan te doen wanneer ze het huis verlaten. Inbrekers kunnen dan makkelijk denken dat je niet thuis bent. Ook draaien mensen vaak de deur niet op slot als ze maar heel even weg gaan om bijvoorbeeld even iets op de post te doen. Hier worden inbrekers natuurlijk erg vrolijk van. Het is namelijk zo dat er elke 11 minuten een inbraak plaatsvindt in Nederland. Om dit te voorkomen en een veilig gevoel te hebben als je van huis vertrekt is het verstandig om goed na te denken over inbraakpreventie. In dit artikel delen we veelgemaakte fouten en laten we ook zien hoe het dan wél beter kan.

Camerabeelden dienen scherp te zijn

Het grote nadeel van camerabeelden die niet duidelijk zijn is dat ze niet geschikt zijn om inbrekers te herkennen. Natuurlijk weten inbrekers dit maar al te goed en gaan ze goed voorbereid op weg. Ze kijken bijvoorbeeld naar de hoeveelheid camera’s, positie en richting. Zien ze kansen? Dan komen ze vaak met een inbraak weg. Zorg daarom dat het allemaal tip top in orde is voor een veilig gevoel. Mochten er toch inbrekers komen, en je hebt scherp beeld, dan is de pakkans vele maten groter! Wij hebben hier een aantal tips en tricks voor het kiezen van de juiste camera voor je opgesomd.

Daglicht en nachtlicht

Een belangrijk element is dat beveiligingscamera’s zowel overdag als ’s nachts goed beeld kunnen leveren zodat mensen en objecten niet veranderen in onduidelijke of onscherpe donkere vlekken. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van infraroodcamera’s. Dit type camera kan haarscherpe beelden opnemen in elk soort licht. Extra effectief dus wanneer inbrekers een vals gevoel van veiligheid krijgen in een donkere omgeving. Komt er ’s nachts toch nog een inbreker die het probeert? Dan heb je in ieder geval een grote pakkans doordat je scherpe beelden hebt. Fijn toch?

Beeldkwaliteit

Kiezen voor een goedkoop beveiligingssysteem kan de oorzaak zijn voor onscherpe beelden. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Maar let bij de aankoop wel goed op een aantal basiselementen zoals dat een camera bestand is tegen allerlei weersomstandigheden en ook goed en scherp beeld krijgt in het donker. Zorg er daarnaast ook voor dat de camera goed wordt scherp gesteld. Dit wordt namelijk nog weleens vergeten!

Waar richt je de camera op?

Het is handig om minimaal alle toegangsdeuren in beeld te zetten, maar denk bijvoorbeeld ook aan camera’s bij de uitgang. Dit is minder vanzelfsprekend. Denk bij het plaatsen van je camera’s ook aan de juiste hoogte. Het komt veel voor dat camera’s te hoog hangen waardoor inbrekers met een hoed of pet niet goed herkenbaar worden.

Camera’s werken afschrikkend voor inbrekers. Voor een extra goede inbraakbeveiliging is het naast camerabewaking ook aan te raden om een goed alarmsysteem te installeren. Praat met een expert om erachter te komen wat de beste fit voor jouw situatie is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *