5 redenen waarom bedlinnen het ideale beddengoed is

De keuze voor het juiste dekbed of bedlinnen is van uitermate belang voor het optimaliseren van de nachtrust. Vaak kijken mensen bij de aanschaf van dergelijke producten voornamelijk naar de prijs. Toegegeven, ook de prijs is belangrijk. Toch is het ook verstandig om er rekening mee te houden dat je maar liefst 7 dagen per week, 8 uur per nacht onder dit beddengoed slaapt. Het is dan ook van belang dat je hier comfortabel onder kunt liggen. Wanneer je het te koud hebt of juist extreem transpireert kan dit de nachtrust negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. In dit artikel vertellen we meer over bedlinnen en waarom dit voor veel mensen het ideale beddengoed is.

1.    Voor ieder seizoen geschikt

Het grootste nadeel van de meeste dekbedden is dat deze óf heel koel zijn óf juist extra warmte bieden. Hierdoor ben je dus eigenlijk genoodzaakt om twee verschillende dekbedden aan te schaffen. En dat vraagt uiteraard om een flinke investering. Om nog maar te zwijgen over de ruimte die twee dekbedden in dezelfde slaapkamer in beslag zullen nemen. Daarom bieden linnen dekbedden de uitkomst. Zo voelt dit materiaal in de zomer altijd heel luchtig aan, maar in de winter kan deze juist enorm verwarmend zijn. Kortom, het dekbed past zich aan het seizoen aan. Hierdoor hoef je niet meer te werken met vierseizoenendekbedden of verschillende dekbedden, maar beschik je over één dekbed die je het gehele jaar door kunt gebruiken.

linnen dekbedden

2.    Vochtregulerend

Ook beschikt linnen beddengoed over een vochtregulerende functie. Wist je dat je in je slaap maar liefst 1,5 liter vocht kunt verliezen? Dit komt o.a. door transpireren. Wanneer dit vocht niet op de juiste manier wordt opgenomen, zullen de lakens ontzettend vochtig worden en muf gaan ruiken. Linnen beddengoed neemt vocht uitstekend op en voorkomt dat de lakens nat worden. Zo slaap je altijd in een fris en droog bedje.

3.    Langere levensduur

Linnen is een ontzettend sterk materiaal. Vele malen sterker dan katoen. Daardoor kun je dus veel langer van jouw heerlijke dekbedovertrek genieten dan als je voor een katoenen variant had gekozen. Naast de langere levensduur voelt linnen ook nog eens zijdezacht aan op de huid. En hoe vaker je het dekbedovertrek wast, hoe zachter deze zal worden. Slapen onder een wolkje!

4.    Antiallergisch

Allergisch voor huisstofmijt? Ook dan is linnen beddengoed een ware must. Huisstofmijt kan zich niet goed nestelen in linnen. Hierdoor zal deze ver van het dekbed vandaan blijven. Hierdoor heb je minder last van allergieën en geniet je van een ongestoorde nachtrust.

5.    Duurzaam

Anno 2020 denken we veel meer aan het milieu dan een decennia terug. Inmiddels proberen de meeste mensen wel meer duurzame aankopen te verrichten. Bovendien zijn we steeds meer op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Linnen past perfect binnen dit plaatje. Het produceren van linnen lakens is veel duurzamer dan de productie van katoen of satijn. Linnen wordt gemaakt uit de vezels van een vlasplant. Dit is een relatief eenvoudig te onderhouden plant die vrijwel geen water of bestrijdingsmiddelen nodig heeft om te groeien. Hierdoor wordt de productie van linnen als duurzaam beschouwd. Overigens kunnen linnen lakens ook nog eens gerecycled worden. Milieuvriendelijker kan bijna niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *